Skip to content
Ed Collin - Collin Recycling - OpenWaste

OpenWaste gaat starten in Venlo

  • Rvrduin4623
  • Nieuws

Per 27 februari 2023 zal het logo van OpenWaste® vaker te zien in het straatbeeld. OpenWaste® gaat starten en Venlo is als eerst aan de beurt. Een geweldige mijlpaal voor OpenWaste® alsook voor de bedrijven en inwoners van Venlo. 

OpenWaste® is een coöperatieve samenwerking van meerdere afvalinzamelaars. In de basis zijn de inzamelaars concurrenten van elkaar die afzonderlijk van elkaar inzamelen. Met dit collectief gaan ze in de operatie de samenwerking met elkaar aan met als uiteindelijke doel: emissievrije stadslogistiek in heel Nederland, waarbij gestart wordt in Venlo. De kortetermijnwinst voor Venlo is de afname van verkeersdrukte, afname van geluidsoverlast en het verminderen van uitstoot van schadelijke emissie door de afval inzamelwagens.

In 2014 ondertekenden 54 afvalinzamelaars de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek. Doel hiervan is om vanuit een gezamenlijke inspanning emissievrije stadslogistiek te realiseren. OpenWaste® is een concrete oplossing én stap richting dit doel. Ed Collin, eigenaar van lokaal inzamelbedrijf Collin Recycling en lid van OpenWaste® verheugt zich op deze mooie stap: “We hebben één Moeder Aarde en daar moeten we zuinig op zijn. We zijn ontzettend blij dat we gaan starten en dat ook nog eens in onze thuisstad Venlo!”. 

Uniek collectief
OpenWaste® heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2025 maar liefst 40 binnensteden geïmplementeerd te hebben. Dat kunnen de 12 leden niet alleen, aldus Thijs Pennink, voorzitter OpenWaste®: “onze doelstelling is zo stevig omdat we versneld toe willen werken naar emissievrije inzameling. Daarom nodigen wij andere inzamelbedrijven van harte uit om zich bij ons aan te sluiten. Dat geldt voor zowel private als publieke organisaties”.

Rvrduin4623