Skip to content

OpenWaste® lanceert bedrijfsafvalinzameling in Tilburg

Vanaf 1 maart zal het logo van OpenWaste® ook vaker te zien zijn in de straten van Tilburg. OpenWaste® gaat van start met de inzameling van bedrijfsafval in het centrum van Tilburg, een belangrijke stap voor zowel OpenWaste® als voor de lokale bedrijven en bewoners. 

OpenWaste® is een coöperatieve samenwerking van meerdere afvalinzamelaars. In de basis zijn de inzamelaars concurrenten van elkaar die afzonderlijk van elkaar inzamelen. Met dit collectief gaan ze in de operatie de samenwerking met elkaar aan met als uiteindelijke doel: emissievrije stadslogistiek in heel Nederland. Na implementaties in Venlo, Amersfoort, Apeldoorn en Zwolle is het nu tijd om te starten in de binnenstad van Tilburg. De kortetermijnwinst is de afname van verkeersdrukte, afname van geluidsoverlast en het verminderen van uitstoot van schadelijke emissie door de afval inzamelwagens.

In Tilburg zijn het de inzamelaars Van Happen Containers, Bnext, Van Kaathoven Groep en REMONDIS Nederland B.V. die de samenwerking met elkaar opzoeken. Hierbij zal Van Happen Containers de daadwerkelijke inzamelwagen en het personeel leveren in de operatie. Mark van Happen, directeur van Van Happen Containers en lid van OpenWaste®, verheugt zich op deze volgende mijlpaal: “Door met één inzamelwagen het gescheiden afval te verzamelen, zal ook Tilburg een belangrijke stap zetten naar een emissievrije binnenstad!”.

Uniek collectief
OpenWaste® heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2025 maar liefst 40 binnensteden geïmplementeerd te hebben. Dat kunnen de huidige 12 leden niet alleen, aldus Thijs Pennink, voorzitter OpenWaste®: “onze doelstelling is zo stevig omdat we versneld toe willen werken naar emissievrije inzameling. Daarom nodigen wij andere inzamelbedrijven van harte uit om zich bij ons aan te sluiten. Dat geldt voor zowel private als publieke organisaties”.

Bijschrift foto: Van Happen Containers zal namens OpenWaste gaan rijden in Tilburg.

Rvrduin4623