Skip to content

OpenWaste® lanceert nieuwe bedrijfsafvaldienst in Hilversum

  • Rvrduin4623
  • Nieuws

Met ingang van begin juli zal het beeldmerk van OpenWaste® regelmatig te zien zijn in Hilversum. De organisatie start dan met het verzamelen van bedrijfsafval in het stadscentrum, wat een belangrijke ontwikkeling betekent voor zowel OpenWaste® als voor de lokale bedrijven en bewoners.

OpenWaste® vertegenwoordigt een samenwerkingsverband tussen diverse afvalinzamelingsbedrijven. Ondanks dat deze bedrijven normaal gesproken met elkaar concurreren, hebben zij besloten hun krachten te verenigen binnen dit collectief, gericht op het realiseren van emissievrije stadslogistiek in geheel Nederland. Na succesvolle projecten in 11 andere Nederlandse steden, is het nu de beurt aan Hilversum. Binnenkort zal Hilversum ook genieten van een emissievrije inzameling. De verwachting is dat dit op korte termijn zal leiden tot minder verkeerscongestie, geluidshinder en vervuilende uitstoot door de inzamelvoertuigen.

De samenwerking in Hilversum omvat lokale inzamelbedrijven zoals Van Happen Containers, BNext, Venus Containers en GP Groot Nederland B.V. Venus Containers is aangewezen om de voertuigen en personeel voor deze operatie te leveren. Robbert Tammer, directeur van Venus Containers en een actief lid van OpenWaste®, is optimistisch over deze stap: “Met een geïntegreerd voertuig voor bedrijfsafval en papier/karton streven we naar een schonere, meer toegankelijke en veiligere stedelijke omgeving. Het is opwindend om deze progressieve verandering in Hilversum te initiëren!”

OpenWaste® heeft als ambitie om tegen 2025 in totaal 40 stadscentra met hun diensten te hebben uitgerust. Deze doelstelling vereist de samenwerking van meer dan de huidige 12 leden. Thijs Pennink, de voorzitter van OpenWaste®, legt uit: “Met onze ambitieuze plannen streven we naar een snelle transitie naar emissievrije afvalinzameling. We moedigen andere afvalbedrijven aan om zich bij ons aan te sluiten, waarbij we zowel private als publieke entiteiten welkom heten.”

Rvrduin4623