Skip to content
Ed Collin van Collin Recycling knipt samen met collega inzamelaars van Van Happen Containers, Van Kaathoven en REMONDIS Nederland het lintje door

Eerste inzameling van OpenWaste in Venlo is een feit

  • Rvrduin4623
  • Nieuws

Wat twee weken geleden al aangekondigd is, is nu een feit: OpenWaste is gestart met inzamelen in de binnenstad van Venlo. We zijn op weg naar emissievrije afvalinzameling!

Op vrijdag 24 februari 2023 stond de OpenWaste inzamelwagen al vroeg klaar voor het stadhuis van Venlo. Om 10:00 uur was het moment daar. Onder grote belangstelling van collega inzamelaars  heeft Ed Collin van Collin Recycling het lintje doorgeknipt en daarmee het startsein gegeven voor de implementatie van Openwaste in Venlo. Ed Collin is trots op de start van OpenWaste in Venlo: “Initiatieven als OpenWaste zijn een belangrijke stap in verduurzaming en afvalmanagement in Venlo! Minder inzamelwagens, minder uitstoot en dus schonere lucht! Fijn voor iedereen die regelmatig in onze binnenstad komt”. 

Voor de inzameling van bedrijfsafval in de Venlose binnenstad gaan Collin Recycling, Van Happen Containers, Van Kaathoven én REMONDIS Nederland via OpenWaste met elkaar samenwerken. Hierdoor daalt het aantal inzamelwagens van dit collectief van 4 naar 1 voertuig. Dat betekent concreet: minder verkeersbewegingen, minder geluidsoverlast en minder uitstoot van schadelijke emissies. Zo levert elke 100 kilometer die minder verreden wordt, een CO2-reductie op van 160 kilogram CO2. De volgende stap voor Venlo is emissievrije inzameling via een elektrisch voertuig. 

Op korte termijn volgen meer binnensteden                               
Voor OpenWaste stopt het niet in Venlo. Thijs Pennink, voorzitter OpenWaste® kijkt alvast vooruit: “Venlo is onze eerste implementatie. Daar zijn we ontzettend trots op en gaan we van genieten. Toch kijken we ook alweer verder. Op korte termijn voegen we daar nog eens 3 binnensteden aan toe, om te beginnen met Amersfoort. Zo zijn we goed op weg naar ons doel om in 2025 emissievrij in te zamelen in 40 binnensteden”.

OpenWaste inzamelwagen voor stadhuis Venlo

Rvrduin4623