Skip to content

Zwolse afvalinzamelaars geven startsein OpenWaste in Zwolle

  • Rvrduin4623
  • Nieuws

Wat een paar weken geleden al aangekondigd is in de media, is nu werkelijkheid geworden. OpenWaste is gestart met inzameling van bedrijfsafval en papier/karton in de binnenstad van Zwolle. Een schoner Zwolle is binnen handbereik.

Afgelopen vrijdag 3 november stond de REMONDIS Nederland B.V. inzamelwagen voorzien van OpenWaste sticker klaar voor de Sassenpoort. De eer was aan Herman Gijlers (REMONDIS Nederland B.V), Berry den Besten (Van Werven) en Voorzitter Thijs Pennink (OpenWaste) om het sein te geven voor de start van OpenWaste in Zwolle. Herman Gijlers is blij met de komst van OpenWaste naar Zwolle: “dit is een geweldige nieuwe stap in verduurzaming van de binnenstad van Zwolle”. 

Voor de inzameling van bedrijfsafval en papier/karton in de Zwolse binnenstad gaan Van Werven, BNext en REMONDIS Nederland B.V. met elkaar samenwerken. Hierdoor daalt het aantal inzamelwagens van 3 naar 1 voertuig. Dit is tot groot genoegen van Voorzitter Thijs Pennink: “Dit is waar we het voor doen. We willen minder inzamelwagens, minder verkeersbewegingen, minder uitstoot en minder geluidsoverlast in de binnenstad van Zwolle. Dat geldt overigens niet alleen voor de binnenstad van Zwolle, maar alle binnensteden die Nederland telt en daar werken we hard aan!”.

OpenWaste is actief in meerdere binnensteden
Zwolle is de vierde stad waarin OpenWaste nu actief is. Eerdere implementaties waren in Venlo, Apeldoorn en Amersfoort. In de komende weken zullen Enschede en Hengelo het voorbeeld van Zwolle volgen. Daarmee zet OpenWaste weer nieuwe stappen naar haar doel om in 2025 emissievrij in te zamelen in 40 binnensteden.

Rvrduin4623