Skip to content
OpenWaste Almere

OpenWaste gaat per 2024 inzamelen in binnenstad van Almere

Vanaf begin 2024 gaan inzamelaars Van Werven Infra & Recycling, BNext, GP Groot en REMONDIS Nederland met elkaar samenwerken voor de inzameling van bedrijfsafval en papier/karton in de binnenstad van Almere. Een schonere binnenstad van Almere is binnen handbereik. 

Op maandag 18 december stond de Van Werven inzamelwagen voorzien van OpenWaste sticker klaar voor het stadhuis van Almere. Voor de openingsceremonie stonden Luc LeJeune (OpenWaste), Berry den Besten (Van Werven), Ronald van Hecke (GP Groot), Alexander de Hoop (BNext) en Chris van Berkel (REMONDIS Nederland) klaar om te proosten op de start van OpenWaste in Almere. Berry den Besten van primair inzamelaar Van Werven, is blij met de komst van OpenWaste naar Almere: “Dit is een geweldige nieuwe stap in verduurzaming van de binnenstad van Almere”. 

Voor de inzameling van bedrijfsafval en papier/karton in de binnenstad van Almere gaan Van Werven, BNext, GP Groot én REMONDIS Nederland met elkaar samenwerken. Hierdoor daalt het aantal inzamelwagens van vier naar één voertuig. Dit is tot groot genoegen van Luc LeJeune (OpenWaste): “Dit is waar we het voor doen. We willen minder inzamelwagens, minder verkeersbewegingen, minder uitstoot en minder geluidsoverlast in de binnenstad van Almere. Dat geldt overigens niet alleen voor de binnenstad van Almere, maar alle binnensteden die Nederland telt en daar werken we hard aan!”.

OpenWaste is actief in meerdere binnensteden
Almere is de zevende stad waarin OpenWaste nu actief is. Eerdere implementaties waren in Venlo, Apeldoorn, Amersfoort, Zwolle, Enschede en Hengelo. In 2024 gaat het gas erop om nog meer binnensteden te implementeren. De stip op de horizon voor OpenWaste is het doel om in 2025 emissievrij in te zamelen in 40 binnensteden. 

Rvrduin4623